Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Δυνατή συμμαχία

Μετά τη συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα, ήρθε η χθεσινή συνάντηση Καραμανλή - Σαρκοζί, προκειμένου να δώσει συνέχεια στις επιτυχημένες επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού με σημαντικούς ξένους ηγέτες.

Η ατμόσφαιρα στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, να στηρίζει την Ελλάδα στο σύνολο των ζητημάτων που την αφορούν άμεσα.

Επιβεβαιώνεται η σχέση φιλίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. Οι δύο χώρες συστρατεύονται για τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη, με την ΕΕ, τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη διεύρυνση, τα Βαλκάνια και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες, αντιμετωπίζουν σε κοινό μέτωπο τη Διεθνή Οικονομική Κρίση και τις επιπτώσεις της.

Καραμανλής και Σαρκοζί συζήτησαν επίσης για την Ένωση για τη Μεσόγειο. Συμφωνήθηκε ότι Ελλάς και Γαλλία θα εργαστούν μαζί στην προώθηση της κοινής στρατηγικής για την Ένωση των Μεσογειακών κρατών.

Οι δύο ηγέτες εξέτασαν τις προοπτικές και τις ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Ταυτόχρονα -και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης- ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την έκθεση με τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κειμήλια του Αγίου Όρους, που για πρώτη φορά εκτίθενται εκτός Ελλάδος.

Η Ελλάδα είναι παρούσα σε διεθνές επίπεδο

Με εθνική αυτοπεποίθηση και απόλυτο αίσθημα υπευθυνότητας , η Εξωτερική Πολιτική, όπως χαράσσεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αποσκοπεί σε πρόσκαιρες κινήσεις εντυπωσιασμού. Προσβλέπει σε μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών σχέσεων και συνεργασιών της χώρας.

->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.