Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

«Αόρατες» οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. ;

->

Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ενώ κάθε επιχειρησιακή αστοχία ή υπηρεσιακή αμέλεια από την πλευρά των ανδρών της Ελληνικής τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής και δημοσιότητας, όταν προκύπτουν απανωτές επιτυχίες, οι ειδήσεις δεν βρίσκουν χώρο παρά μονάχα σε μικρά μονόστηλα στις μέσα σελίδες των εφημερίδων.

Για παράδειγμα, ιδιαίτερος θόρυβος έγινε τελευταία για τη διαφυγή του ληστή της Παλλήνης, αλλά πέρασε στα «ψιλά» η σύλληψή του στην Καλλιθέα. Συνελήφθησαν και οι δύο κρατούμενοι δραπέτες της Ευελπίδων. «Αόρατη» έμεινε επίσης για τους πολλούς, η σύλληψη ενός 35χρονου, επίσης στην Καλλιθέα, ο οποίος ήταν δράστης 15 ενόπλων ληστειών. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τις πρόσφατες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας από άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίες απέδωσαν πολυάριθμες συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών και λαθρομεταναστών με παράνομη κατοχή όπλων.

Διερωτάται κανείς πως είναι δυνατό σε κάθε σφάλμα (το οποίο σημειωτέον, δεν υπερβαίνει τα ποιοτικά και ποσοτικά συγκριτικά δεδομένα άλλων περιπτώσεων στην Ε.Ε.) να υπάρχει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ενημέρωση της κοινής γνώμης, ενώ σε κάθε επιτυχία μένουν ασυγκίνητοι.

Επειδή στην Ελλάδα όλοι μας γνωριζόμαστε καλά, ας παραδεχτούμε ότι στόχος της ετεροβαρούς κάλυψης των γεγονότων στο αστυνομικό δελτίο της καθημερινότητας είναι η υπονόμευση του κύρους της παρούσας διακυβέρνησης. Ας δούμε, ωστόσο, ξεκάθαρα ότι προέχει ως κοινωνική και εθνική ανάγκη η ενδυνάμωση του γοήτρου και η βελτίωση της ψυχολογίας των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον πιο απλό και δίκαιο τρόπο, την αναγνώριση των αποτελεσμάτων του κόπου και της δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.