Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Η Ελλάδα είναι ισότιμος εταίρος και συνδιαμορφωτής του Ευρωατλαντικού γίγνεσθαι, γιατί οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας με κορυφαίες επιλογές τους επέτυχαν την ένταξη της χώρας στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Οι συγκεκριμένες επιλογές γίνονται ακόμα πιο σημαντικές αν αναλογιστούμε ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση πολεμούσε και τους δύο θεσμούς, και κυρίως την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συναντήθηκε σε θερμό κλίμα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, ο οποίος αποκάλεσε «φίλο» τον Έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, και την αλληλοέμπνευση των δύο λαών για την Δημοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία. Πρόσθεσε, δε, τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ.

Η πρόσκληση που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες για αμοιβαίες επισκέψεις σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας περιόδου για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαψεύστηκαν πολλαπλά οι Κασσάνδρες της πολιτικής μας ζωής σε όλες τις προβλέψεις τους.

Ο κος Παπανδρέου ας αναλογιστεί και ας κάνει δημόσια αυτοκριτική για τα διαχρονικά του λάθη. Ας αγωνιστεί, έστω ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας, και όχι των προσωπικών του δημοσίων σχέσεων. Ας υπερψηφίσει, έστω και την υστάτη ώρα, το Νομοσχέδιο για ψήφο στους Αποδήμους, γιατί μόνο έτσι τους ενισχύει με δύναμη και εθνική αυτοπεποίθηση.

Ο Καραμανλής πάνω από το ατομικό και κομματικό συμφέρον βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον.

Είναι ο ηγέτης που δεν δίστασε να πει τα μεγάλα «ΟΧΙ» αλλά και δεν δίστασε να χαράξει νέους δρόμους στην εθνική μας στρατηγική.

Ο μεγάλος κριτής, ο Έλληνας πολίτης, το γνωρίζει. Γι’ αυτό και στηρίζει Καραμανλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.