Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ελλάδα ισχυρή σε όλο τον κόσμο

Η δράση της φρεγάτας «Ψαρά» ανοικτά της Σομαλίας και η συνάντηση του πρωθυπουργού με το πλήρωμά της, ήρθαν ως γεγονότα να επιβεβαιώσουν ότι η χώρα μας διαδραματίζει δυναμικό ρόλο όχι μόνο εντός των πλαισίων της δικής μας γεωστρατηγικής περιφέρειας, αλλά σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη των διεθνών πολιτικών και διπλωματικών εξελίξεων.

Η φρεγάτα «Ψαρά» και η διοίκησή της ηγήθηκαν με εξαιρετικούς δείκτες αποτελεσματικότητας και επιτυχίας στην τεράστια ναυτική επιχείρηση «Αταλάντα» που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν έκκλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό τη διαφύλαξη των αποστολών επισιτιστικής βοήθειας στη Σομαλία και την πάταξη της πειρατείας.

Η Ελλάδα είναι παρούσα και δραστήρια διεθνώς.

· Σήμερα, προεδρεύει στον ΟΑΣΕ

· Εκλέχτηκε μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και άσκησε προεδρεία με επιτυχία.

· Ανέλαβε πρωτοβουλίες θετικής κατεύθυνσης τόσο στην κρίση του Λιβάνου, όσο και στην πρόσφατη της Γάζας.

· Έπεισε για το δίκαιο των θέσεών της και των επιχειρημάτων της, όσες φορές και αν συζητήθηκαν τόσο μέσα στην ΕΕ, όσο και μέσα στο ΝΑΤΟ, ζητήματα που αφορούν στη συμπεριφορά των γειτόνων μας. Για την ακρίβεια μάλιστα, ήταν τόση η δύναμη της πειθούς μας, που οι θέσεις και τα επιχειρήματά μας, κατ’ επανάληψη υιοθετήθηκαν τόσο από την ΕΕ, όσο και από το ΝΑΤΟ

Σε ότι αφορά τα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος , η στάση του Κώστα Καραμανλή:

- στην υπόθεση της ψήφισης του «Σχεδίου Ανάν» από τους Κυπρίους,

- το βέτο για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω της συνεχώς προκλητικής και αδιάλλακτης συμπεριφοράς τους και

- το αυστηρό μήνυμα που απηύθυνε προς την ηγεσία της γειτονικής χώρας κατά την επίσκεψή του στην Πέλλα το Σάββατο,

δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γνωρίζουν πώς να κρατούν γερά στα χέρια το τιμόνι της Εξωτερικής Πολιτικής και να χαράσσουν ευθεία πορεία για μία Ελλάδα ισχυρή κι ανεξάρτητη.


Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ειλικρινείς διαβουλεύσεις, με διπλωματικό διάλογο, με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με φιλειρηνικά ανοίγματα, με επιχειρηματολογία πάνω στη βάση των δίκαιων αιτιάσεών της πάνω σε όλα τα ζητήματα, με ενεργή συμμετοχή και διασφάλιση μίας περίοπτης θέσης σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή fora . Τέλος, με αποφασιστικότητα, όπως εκείνη που όλες και όλοι μας διακρίναμε σήμερα στα μάτια των γυναικών και των ανδρών του πληρώματος της φρεγάτας «Ψαρά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.