Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Ενημερωθείτε για τα νέα Σημεία Επικαιρότητας 07/04/09 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο

Με την πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου κ. Nicolas Sarkozy να επισκεφθώ το Παρίσι, επιβεβαιώνεται η φιλία και η εξαίρετη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Συζητήσαμε όλα τα διμερή θέματα και εξετάσαμε τις προοπτικές και τις ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας, σε όλους τους τομείς.

Βεβαίως μας απασχόλησε η διεθνής οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της και οι δυνατότητες παρεμβάσεων και σε εθνικό, αλλά και σε πολυεθνικό επίπεδο, για την αντιμετώπισή της.

Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη, με την ΕΕ, τη Συνθήκη της Λισαβώνας, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη διεύρυνση και συζητήσαμε για τα Βαλκάνια και τις ευρωπαϊκές προοπτικές της περιοχής.

Συζητήσαμε ακόμα για την Ένωση για τη Μεσόγειο. Όπως ξέρετε, συμφωνούμε και οι δύο χώρες για την προώθησή της.

Βεβαίως είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο Sarkozy για τις εξελίξεις στα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος και ευαισθησίας για την Ελλάδα, όπως είναι το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της FYROM .

Σε λίγο θα συναντηθώ με τον ομόλογό μου κ. François Fillon. Αξίζει να τονιστεί ότι για την Ελλάδα και για μένα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό να αναπτύσσεται αυτή η στενή σχέση συνεργασίας με τη γαλλική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.