Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Την ικανοποίηση πάγιου αιτήματος αγροτών, κτηνοτρόφων και καλλιεργητών της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου συνιστά η εκπόνηση δράσεων υποδομών για εγγειοβελτιωτικά έργα, ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ.

-> Στο πλευρό των Ελλήνων καταναλωτών…
Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης σε όλα τα γαλακτομικά προϊόντα, ενισχύει την προστασία των καταναλωτών στηρίζοντας παράλληλα την παραγωγή των Ελλήνων κτηνοτρόφων.


-> Πυροσβεστικοί σταθμοί με ΣΔΙΤ…
Τη χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση έξι πυροσβεστικών σταθμών και μιας πυροσβεστικής υπηρεσίας αφορά η πρώτη σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.


-> Κέντρο Αποκατάστασης στην Αμφιλοχία…
Στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, συμβάλλει καθοριστικά το νέο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης της Αμφιλοχίας. Η ενίσχυση και η ολοκλήρωση του κέντρου αυτού αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας κατέχει την πρώτη θέση σε πανελλήνια κλίμακα στον αριθμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης που θα επεκταθεί ως την Καλαμαριά, και θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, προσφέροντας ανάσα στο περιβάλλον.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Εφαρμόζοντας με επιτυχία το νέο θεσμικό πλαίσιο παραγωγής δημοσίων έργων αναθέσαμε και κατασκευάζουμε 407 νέα έργα, το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ποτέ η χώρα, συνολικού ύψους 19 και πλέον δισ. ευρώ. Έχουμε ετήσιο ρυθμό δημοπράτησης σχεδόν τετραπλάσιο από τον αντίστοιχο της δεκαετίας 1994-2003, στην οποία δημοπρατήθηκαν συνολικά έργα περίπου 10 δισ. ευρώ μαζί με τα ολυμπιακά έργα.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Στην προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα κερδοσκοπίας, αποσκοπεί η δέσμη μέτρων της Κυβέρνησης για καλύτερο έλεγχο και λειτουργία της αγοράς των πετρελαιοειδών. Μεταξύ άλλων, τοποθετούνται ταμειακές μηχανές και συστήματα ελέγχου στα πρατήρια βενζίνης.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Περισσότεροι από 1.300.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα ωφεληθούν από τις δράσεις που σχεδιάζουμε και εκείνες που ήδη υλοποιούμε για την στήριξη της απασχόλησης, στη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα 3,2 δις ευρώ.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

-> Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Κύπρο

Κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, διατύπωσε τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της διζωνικήςδικοινοτικής ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συνδράμει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστόφια, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο Κ. Καραμανλής , εξέφρασε την αμετακίνητη συμπαράσταση και αρωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγώνα του Κυπριακού λαού για αποκατάσταση μιας κατάφωρης αδικίας 35 ετών, επισημαίνοντας ότι:

· Η λύση πρέπει να είναι καθαρά κυπριακή υπόθεση.

· Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός, η διαπραγμάτευση δύσκολη. Παραμένουν σημαντικές διαφορές και αποκλίσεις, παρά τα κάποια βήματα προόδου.

· Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την αποτελεσματικότερη εγγύηση για την ασφάλεια της Κύπρου, αντίθετα με το υπάρχον σύστημα των εγγυήσεων το οποίο δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές.

· Η θέση της Ελλάδας υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελεί λευκή επιταγή και υπάρχουν προαπαιτούμενα, όπως η αποκατάσταση των σχέσεων με την Κύπρο και η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την τελωνειακή ένωση.

· Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, με συμφωνία και των δύο κοινοτήτων, χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα και παρεμβάσεις τρίτων.

· Χρειάζονται πράξεις από Τουρκικής πλευράς, όχι διακηρύξεις και προθέσεις.

· Οι απαράδεκτες προκλήσεις στο Αιγαίο και ο μη σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν βοηθούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

· Οι παραινέσεις του Προέδρου των ΗΠΑ προς την Άγκυρα, προκειμένου να επιτύχει τον Ευρωπαϊκό της στόχο, «συνιστούν παραινέσεις προσαρμογής της στις επιταγές της Ε.Ε.».

· Η Ελλάδα επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στην κοινή προσπάθεια για να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση της κατοχής, με λύση δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη.


Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια (22/04/09)

Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι δεν καταγγέλλουμε ή δεν ενημερώνουμε την διεθνή κοινότητα, συμμάχους και εταίρους. Ανελλιπώς το κάνουμε αυτό. Όλοι το γνωρίζουν, γι΄ αυτό και πρέπει να σας πω ότι, εν πάση περιπτώσει, όλοι καταλαβαίνουν τις ελληνικές θέσεις. Από την άλλη πλευρά, αυτό αναπτύσσεται σε βάθος χρόνου. Σε κάποιους τομείς υπάρχει μια πρόοδος, σε άλλους όχι. Πράγματι η συμπεριφορά της Τουρκίας σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο και σε στρατιωτικές προκλήσεις, ελέγχεται και ελέγχεται σοβαρά. Από την άλλη πλευρά όμως, το ζήτημα είναι ποια είναι η προσέγγιση με την οποία η Τουρκία σταδιακά θα μεταβάλει συμπεριφορά. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και αυτό είναι με το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, με την ανάγκη η ίδια η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι για να έχει ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει, έστω σταδιακά, να μεταβάλει συμπεριφορές και με τη σταθερή θέση από τη δική μας πλευρά ότι αυτά που έχουμε πει, ισχύουν. Όταν θέλει κανείς να κάνει σοβαρή εξωτερική πολιτική και σε βάθος χρόνου δεν μεταβάλλει τις θέσεις του ανάλογα με τις πρόσκαιρες εξελίξεις. Άλλωστε αυτή είναι μια θέση που θα σας πω ότι την ακολουθούν στις βασικές της γραμμές όλη την τελευταία δεκαετία όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στον κατήφορο της σκανδαλολογίας

Η χώρα πρέπει και μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Το γενικευμένο πνεύμα σκανδαλολογίας και απαξίωσης του συνόλου του πολιτικού κόσμου βλάπτει τους πολίτες, αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό, ροκανίζει τους θεσμούς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα από ένα στοχευμένο στρατηγικό πλαίσιο δράσης, βελτίωσε το σύνολο των οικονομικών δεικτών της χώρας όπως το έλλειμμα, το δημόσιο χρέος, την απασχόληση και κράτησε θετικό τον ρυθμό ανάπτυξης, μέσα σε μία διεθνή οικονομική συγκυρία όπου η ύφεση αφορά το σύνολο σχεδόν των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων είναι βασική προτεραιότητα όλων των πολιτικών της Κυβέρνησης. Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες ένοιωσαν και νοιώθουν τη στήριξη της Πολιτείας.

Το κοινωνικό κράτος είναι η απάντηση της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που στηρίζει παράλληλα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα.

Θα σημειώσουμε η βελτίωση των οικονομικών δεικτών συνοδεύτηκε με δομική αλλαγή φιλοσοφίας στο φορολογικό σύστημα. Λιγότεροι φόροι για όλους.

Ισχυρό κοινωνικό κράτος σημαίνει ότι προσφέρεις στους πολίτες σου ένα ασφαλές πλαίσιο για να αγωνιστούν για ένα καλύτερο Σήμερα και να προετοιμάσουν ένα καινούργιο Αύριο.

Μαζί με τους πολίτες , με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους, πετύχαμε μικρές και μεγάλες νίκες σε όλους τους τομείς.

Ταυτόχρονα, δεν οχυρωθήκαμε ούτε πίσω από εύκολες προσεγγίσεις, επιστροφής στον κρατισμό, που παράγει ελλείμματα, ούτε σε νεοφιλελεύθερα δόγματα, που έγιναν φυτώρια σύγχρονης κερδοσκοπίας, εκμετάλλευσης και στρεβλώσεων.

Ισχυρό κράτος , διαφανείς κανόνες, ισχυρή εποπτεία και έλεγχος λειτουργίας της αγοράς είναι η πολιτική μας φιλοσοφία, είναι η στρατηγική μας που αποδίδει καρπούς.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει τις κατακτήσεις όλων μας κάνοντας την παραπολιτική, κύρια ατζέντα, της πολιτικής μας ζωής.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στον κατήφορο της σκανδαλολογίας.

Προστατεύουμε τη Δημοκρατία.

Συνεχίζουμε με σταθερότητα και υπευθυνότητα την εφαρμογή του Σχεδίου μας.

Αναδεικνύουμε το έργο μας.

Λέμε την Αλήθεια στους πολίτες.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Στα δεκαετή ομόλογα το μέσο επιτόκιο δανεισμού
το διάστημα 2004-2009 περιορίστηκε στο 4,4%.
Η κυβέρνηση της
ΝΔ επέτυχε να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμο
δανεισμό με χαμηλά επιτόκια.
Η ΝΔ δανείστηκε με μέσο όρο
3,6% για τις τριετείς εκδόσεις, 4% για τις
πενταετείς εκδόσεις και 4,4% για τις δεκαετείς.
Στα έντοκα γραμμάτια διάρκειας 13 εβδομάδων, η
χώρα επί ΝΔ δανείζεται με μέσο όρο 2,9%,
Στα έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, η
χώρα επί ΝΔ δανείζεται με μέσο όρο 3%,
Στα έντοκα γραμμάτια διάρκειας 52 εβδομάδων, η
χώρα επί ΝΔ δανείζεται με μέσο όρο 3%,

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Οι δυσμενείς εξελίξεις στις χρηματαγορές και η
κλιμάκωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είχαν ως
αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση των
διαφορών αποδόσεων των ομολόγων αναφοράς
όλων σχεδόν των κρατών – μελών της ευρωζώνης σε
σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά, που στις
περισσότερες περιπτώσεις έφθασαν σε ιστορικά υψηλά
επίπεδα από την εισαγωγή του ευρώ.
􀂾 Η άνοδος των επιτοκίων, όπως αντανακλάται και στη
διεύρυνση της διαφοράς αποδόσεων (spread) μεταξύ του
10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς και του
αντίστοιχου γερμανικού (bund) δεν αποτελεί μόνο
«ελληνικό πρόβλημα», αφού σημαντική αύξηση των
spreads παρατηρήθηκε στις περισσότερες χώρες της
ευρωζώνης.
􀂾 Χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ισπανία, η
Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία βίωσαν επίσης
σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού
συγκρινόμενες με το Γερμανικό Δημόσιο.
􀂾 Η επιδείνωση των συνθηκών δανεισμού του Ελληνικού
Δημοσίου έλαβε χώρα προϊούσης της πρωτοφανούς
χρηματοπιστωτικής κρίσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι φυσιολογικό οι αρνητικές
συνέπειες της κρίσης να μεγεθύνονται βραχυπρόθεσμα,
πλήττοντας μοιραία τα μικρότερα κράτη, τις
μικρότερες σε μέγεθος οικονομίες, σε σχέση με τα
μεγαλύτερα κράτη της Ευρωζώνης. Είναι άγραφος
νόμος των διεθνών κεφαλαιαγορών, ότι η μειωμένη
ρευστότητα και η μαζική αποεπένδυση κεφαλαίων για
κλείσιμο θέσεων στρέφουν τα κεφάλαια σε τίτλους
χωρών όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεγέθους.
􀂾 Το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου και
το spread με τα γερμανικά ομόλογα έχουν
βελτιωθεί ήδη σημαντικά την πρώτη εβδομάδα του
Απριλίου σε σχέση με το τέλος του πρώτου τριμήνου.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

􀂾 Ο υπολογισμός του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ
γίνεται για όλα τα έτη από το 2000 και μετά, με τα
αναθεωρημένα μεγέθη του ΑΕΠ.
􀂾 Για τον υπολογισμό του χρέους, 99% το 2004 και 94%
το 2008 λαμβάνεται υπ’ όψη και για τα δύο έτη το
αναθεωρημένο μέγεθος του ΑΕΠ, δηλαδή αύξηση του
παρονομαστή και στις δύο περιπτώσεις.
􀂾 Σε διαφορετική περίπτωση, με υπολογισμό του
αναθεωρημένου ΑΕΠ μόνο για το 2008, η μείωση του
χρέους θα ήταν από 109% στο 94%.
􀂾 Η κρίση ρευστότητας που εξελίχθηκε σε πιστωτική
κρίση και τελικά σε ύφεση στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην
ΕΕ και στην ισχυρή ευρωζώνη και είχε ως αποτέλεσμα
την αναποτελεσματική λειτουργία της
διατραπεζικής αγοράς με άμεση συνέπεια τη
διακοπή της ομαλής παροχής ρευστότητας στην
πραγματική οικονομία, τον κλονισμό της
εμπιστοσύνης των επενδυτών, που οδήγησε σε μαζικές
ρευστοποιήσεις, προκαλώντας ισχυρή πτώση στις
χρηματιστηριακές αγορές, καθώς και μείωση του όγκου
συναλλαγών στις αγορές ομολόγων.
􀂾 Πολλοί εκδότες – κράτη της ευρωζώνης υποχρεώθηκαν
σε ακυρώσεις δημοπρασιών τίτλων ή άλλαξαν την
εκδοτική τους στρατηγική και περιορίστηκαν στην
έκδοση βραχυπρόθεσμων τίτλων, προκειμένου να
χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους.
􀂾 Στη χώρα μας με την υιοθέτηση μιας ευέλικτης εκδοτικής
στρατηγικής, το ετήσιο δανειακό πρόγραμμα
υλοποιείται απρόσκοπτα, με την πραγματοποίηση στο
ακέραιο των προγραμματισμένων σειρών ομολόγων
αναφοράς, μολονότι όπως είναι φυσικό η άνοδος των
επιτοκίων επηρεάζει στο τρέχον έτος το μεσοσταθμικό
κόστος αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

􀂾 Η Κυβέρνηση ανέστρεψε τον δημοσιονομικό
εκτροχιασμό, μειώνοντας όχι μόνο το έλλειμμα, αλλά
και το δημόσιο χρέος, από το 99% του ΑΕΠ το 2004, στο
94% του ΑΕΠ το 2008, χάρη στη συνεπή εφαρμογή της
μεταρρυθμιστικής της πολιτικής για την ενίσχυση της
ανάπτυξης της οικονομίας και τον περιορισμό της
σπατάλης στο δημόσιο τομέα.
􀂾 Βεβαίως, το δημόσιο χρέος αποτελεί, λόγω του ύψους
του, το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής
οικονομίας. Και το ύψος αυτό σε απόλυτα μεγέθη δεν θα
περιορίζεται όσο θα υπάρχουν ελλειμματικοί
προϋπολογισμοί, αφού κάλυψη ελλειμμάτων σημαίνει
πρόσθετος δανεισμός.
􀂾 Το δημόσιο χρέος είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της
ελληνικής οικονομίας, που περιορίζει πολύ τα περιθώρια
άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής και αυξάνει το
κόστος δανεισμού.
􀂾 Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση ετήσια επιβάρυνση για
την εξυπηρέτησή του ξεπερνά τα τελευταία χρόνια τα
10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η επιβάρυνση αυτή αυξάνεται
ακόμη περισσότερο μετά την άνοδο των επιτοκίων.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Κάλυμνο…

Οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν από κοντά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής, μετά τη δημιουργία Μουσείου στην περιοχή της Καλύμνου.

-> Εκπτώσεις στα Μέσα Μεταφοράς, για ευαίσθητες ομάδες…

Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε σε μείωση κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα άνω των 65 ετών αλλά και μέχρι 18 ετών, τους φοιτητές σχολών και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, καθώς και τους σπουδαστές ΙΕΚ και Κέντρων Σπουδών.

-->

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ παρουσίασε το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα και την Αττική, προκειμένου να γίνει το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας περισσότερο βιώσιμο για τους κατοίκους του, και φιλικό προς το περιβάλλον.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Στη δεύτερη φάση του περνάει το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΕ, προκειμένου να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μικρομεσαίοι, για να αντέξουν στη διεθνή οικονομική κρίση.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Η Διυπουργική Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την επικαιροποίηση δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων για το 2009. Θα ωφεληθούν 500.000 Έλληνες πολίτες.

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ελλάδα ισχυρή σε όλο τον κόσμο

Η δράση της φρεγάτας «Ψαρά» ανοικτά της Σομαλίας και η συνάντηση του πρωθυπουργού με το πλήρωμά της, ήρθαν ως γεγονότα να επιβεβαιώσουν ότι η χώρα μας διαδραματίζει δυναμικό ρόλο όχι μόνο εντός των πλαισίων της δικής μας γεωστρατηγικής περιφέρειας, αλλά σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη των διεθνών πολιτικών και διπλωματικών εξελίξεων.

Η φρεγάτα «Ψαρά» και η διοίκησή της ηγήθηκαν με εξαιρετικούς δείκτες αποτελεσματικότητας και επιτυχίας στην τεράστια ναυτική επιχείρηση «Αταλάντα» που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν έκκλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό τη διαφύλαξη των αποστολών επισιτιστικής βοήθειας στη Σομαλία και την πάταξη της πειρατείας.

Η Ελλάδα είναι παρούσα και δραστήρια διεθνώς.

· Σήμερα, προεδρεύει στον ΟΑΣΕ

· Εκλέχτηκε μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και άσκησε προεδρεία με επιτυχία.

· Ανέλαβε πρωτοβουλίες θετικής κατεύθυνσης τόσο στην κρίση του Λιβάνου, όσο και στην πρόσφατη της Γάζας.

· Έπεισε για το δίκαιο των θέσεών της και των επιχειρημάτων της, όσες φορές και αν συζητήθηκαν τόσο μέσα στην ΕΕ, όσο και μέσα στο ΝΑΤΟ, ζητήματα που αφορούν στη συμπεριφορά των γειτόνων μας. Για την ακρίβεια μάλιστα, ήταν τόση η δύναμη της πειθούς μας, που οι θέσεις και τα επιχειρήματά μας, κατ’ επανάληψη υιοθετήθηκαν τόσο από την ΕΕ, όσο και από το ΝΑΤΟ

Σε ότι αφορά τα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος , η στάση του Κώστα Καραμανλή:

- στην υπόθεση της ψήφισης του «Σχεδίου Ανάν» από τους Κυπρίους,

- το βέτο για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω της συνεχώς προκλητικής και αδιάλλακτης συμπεριφοράς τους και

- το αυστηρό μήνυμα που απηύθυνε προς την ηγεσία της γειτονικής χώρας κατά την επίσκεψή του στην Πέλλα το Σάββατο,

δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γνωρίζουν πώς να κρατούν γερά στα χέρια το τιμόνι της Εξωτερικής Πολιτικής και να χαράσσουν ευθεία πορεία για μία Ελλάδα ισχυρή κι ανεξάρτητη.


Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ειλικρινείς διαβουλεύσεις, με διπλωματικό διάλογο, με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με φιλειρηνικά ανοίγματα, με επιχειρηματολογία πάνω στη βάση των δίκαιων αιτιάσεών της πάνω σε όλα τα ζητήματα, με ενεργή συμμετοχή και διασφάλιση μίας περίοπτης θέσης σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή fora . Τέλος, με αποφασιστικότητα, όπως εκείνη που όλες και όλοι μας διακρίναμε σήμερα στα μάτια των γυναικών και των ανδρών του πληρώματος της φρεγάτας «Ψαρά».


Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

«Αόρατες» οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. ;

->

Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ενώ κάθε επιχειρησιακή αστοχία ή υπηρεσιακή αμέλεια από την πλευρά των ανδρών της Ελληνικής τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής και δημοσιότητας, όταν προκύπτουν απανωτές επιτυχίες, οι ειδήσεις δεν βρίσκουν χώρο παρά μονάχα σε μικρά μονόστηλα στις μέσα σελίδες των εφημερίδων.

Για παράδειγμα, ιδιαίτερος θόρυβος έγινε τελευταία για τη διαφυγή του ληστή της Παλλήνης, αλλά πέρασε στα «ψιλά» η σύλληψή του στην Καλλιθέα. Συνελήφθησαν και οι δύο κρατούμενοι δραπέτες της Ευελπίδων. «Αόρατη» έμεινε επίσης για τους πολλούς, η σύλληψη ενός 35χρονου, επίσης στην Καλλιθέα, ο οποίος ήταν δράστης 15 ενόπλων ληστειών. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τις πρόσφατες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας από άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίες απέδωσαν πολυάριθμες συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών και λαθρομεταναστών με παράνομη κατοχή όπλων.

Διερωτάται κανείς πως είναι δυνατό σε κάθε σφάλμα (το οποίο σημειωτέον, δεν υπερβαίνει τα ποιοτικά και ποσοτικά συγκριτικά δεδομένα άλλων περιπτώσεων στην Ε.Ε.) να υπάρχει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ενημέρωση της κοινής γνώμης, ενώ σε κάθε επιτυχία μένουν ασυγκίνητοι.

Επειδή στην Ελλάδα όλοι μας γνωριζόμαστε καλά, ας παραδεχτούμε ότι στόχος της ετεροβαρούς κάλυψης των γεγονότων στο αστυνομικό δελτίο της καθημερινότητας είναι η υπονόμευση του κύρους της παρούσας διακυβέρνησης. Ας δούμε, ωστόσο, ξεκάθαρα ότι προέχει ως κοινωνική και εθνική ανάγκη η ενδυνάμωση του γοήτρου και η βελτίωση της ψυχολογίας των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον πιο απλό και δίκαιο τρόπο, την αναγνώριση των αποτελεσμάτων του κόπου και της δουλειά τους.

Δυνατή συμμαχία

Μετά τη συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα, ήρθε η χθεσινή συνάντηση Καραμανλή - Σαρκοζί, προκειμένου να δώσει συνέχεια στις επιτυχημένες επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού με σημαντικούς ξένους ηγέτες.

Η ατμόσφαιρα στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, να στηρίζει την Ελλάδα στο σύνολο των ζητημάτων που την αφορούν άμεσα.

Επιβεβαιώνεται η σχέση φιλίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. Οι δύο χώρες συστρατεύονται για τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη, με την ΕΕ, τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη διεύρυνση, τα Βαλκάνια και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες, αντιμετωπίζουν σε κοινό μέτωπο τη Διεθνή Οικονομική Κρίση και τις επιπτώσεις της.

Καραμανλής και Σαρκοζί συζήτησαν επίσης για την Ένωση για τη Μεσόγειο. Συμφωνήθηκε ότι Ελλάς και Γαλλία θα εργαστούν μαζί στην προώθηση της κοινής στρατηγικής για την Ένωση των Μεσογειακών κρατών.

Οι δύο ηγέτες εξέτασαν τις προοπτικές και τις ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Ταυτόχρονα -και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης- ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την έκθεση με τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κειμήλια του Αγίου Όρους, που για πρώτη φορά εκτίθενται εκτός Ελλάδος.

Η Ελλάδα είναι παρούσα σε διεθνές επίπεδο

Με εθνική αυτοπεποίθηση και απόλυτο αίσθημα υπευθυνότητας , η Εξωτερική Πολιτική, όπως χαράσσεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αποσκοπεί σε πρόσκαιρες κινήσεις εντυπωσιασμού. Προσβλέπει σε μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών σχέσεων και συνεργασιών της χώρας.

->

-> Η πίστη ενώνει, δεν διαιρεί

Όταν πλήττονται οι θεσμοί, πραγματικός στόχος δεν είναι ο στόχος της επίθεσης, αλλά η ίδια η κοινωνία.

Όταν δέχεται επίθεση ένας ναός και μάλιστα στις τελευταίες ημέρες της Σαρακοστής και των κορυφαίων συμβολισμών της Χριστιανικής πίστης, στόχος δεν είναι ο Ναός, αλλά η Ορθόδοξη πίστη, όπως αυτή εκφράζεται στον καθένα μας, η Εκκλησία ως σύνολο των πιστών της.

Επίθεση σε σύμβολα σημαίνει επίθεση στο λαό, στο φρόνημα, στην παράδοση, στην Ιστορία, στον Πολιτισμό μας, στην κοινωνική συνοχή. Η καταδίκη απ’ όλους μας πρέπει να είναι άμεση και κατηγορηματική, χωρίς προσχηματικές δικαιολογίες, χωρίς αφωνία.


Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν μέχρι το 2013 από το Κοινοτικό Ταμείο στην Ελλάδα, για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Με σχετικό σχέδιο νόμου που προώθησε η Κυβέρνηση, εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση γυναικών και ανδρών, στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Με την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αποκτούν μια «ομπρέλα» προστασίας απέναντι σε όσους εργοδότες αυθαιρετούν, και δεν τηρούν κανόνες και συμφωνίες.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, ενισχύεται από την Κυβέρνηση, ώστε να αποτελέσει το διαβατήριο για την υπέρβαση της διεθνούς κρίσης. Πιο φθηνά εισιτήρια για τους επόμενους έξι μήνες, και προγράμματα επιχορήγησης του προσωπικού των ξενοδοχείων μέσω του ΟΑΕΔ.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου ανακοίνωσε δέσμη επτά μέτρων συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των εξαγωγών της Ελλάδας, στη δύσκολη σημερινή διεθνή οικονομική συγκυρία.

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση θωρακίζει θεσμικά και καθιστά τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού περαιτέρω συμβατή με τη σύνθετη πραγματικότητα της αγοράς, και την ανάγκη ελέγχου, εμπέδωσης της ευνομίας και προστασίας των καταναλωτών.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ενημερωθείτε για τα νέα Σημεία Επικαιρότητας 07/04/09 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο

Με την πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου κ. Nicolas Sarkozy να επισκεφθώ το Παρίσι, επιβεβαιώνεται η φιλία και η εξαίρετη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Συζητήσαμε όλα τα διμερή θέματα και εξετάσαμε τις προοπτικές και τις ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας, σε όλους τους τομείς.

Βεβαίως μας απασχόλησε η διεθνής οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της και οι δυνατότητες παρεμβάσεων και σε εθνικό, αλλά και σε πολυεθνικό επίπεδο, για την αντιμετώπισή της.

Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη, με την ΕΕ, τη Συνθήκη της Λισαβώνας, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη διεύρυνση και συζητήσαμε για τα Βαλκάνια και τις ευρωπαϊκές προοπτικές της περιοχής.

Συζητήσαμε ακόμα για την Ένωση για τη Μεσόγειο. Όπως ξέρετε, συμφωνούμε και οι δύο χώρες για την προώθησή της.

Βεβαίως είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο Sarkozy για τις εξελίξεις στα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος και ευαισθησίας για την Ελλάδα, όπως είναι το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της FYROM .

Σε λίγο θα συναντηθώ με τον ομόλογό μου κ. François Fillon. Αξίζει να τονιστεί ότι για την Ελλάδα και για μένα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό να αναπτύσσεται αυτή η στενή σχέση συνεργασίας με τη γαλλική πλευρά.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Παρούσα και παρεμβατική στις διεθνείς εξελίξεις η Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του πιεστικού σε υποχρεώσεις προγράμματος παραμονής του στο Στρασβούργο, για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα έπειτα από τον Νικολά Σαρκοζί και την Ανγκέλα Μέρκελ, επέλεξε να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση μόνο με τον Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για μια συνάντηση με τη δική της ιδιαίτερη σημασία.

Επιπρόσθετα, είναι γεγονός ότι σε κορυφαίες διεθνείς συναντήσεις οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ως μία ενιαία πολιτική και διπλωματική οντότητα. Επομένως, η συνάντηση Καραμανλή – Ομπάμα (που υπερέβη χρονικά το εθιμοτυπικό ημίωρο) προσδίδει πρόσθετη αξία στο κεφάλαιο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλησε να ακούσει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας τις ελληνικές απόψεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάτι που διαφάνηκε στη συνέχεια και από τις πολιτικές τοποθετήσεις στις οποίες προέβη ο κ. Ομπάμα, με εξέχουσα εκείνη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Παράλληλα, υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι στην Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένων Πολιτειών στην Πράγα, ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο εισηγητής εκ μέρους των «27» για την Ενέργεια και τις Κλιματικές Αλλαγές. Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτησή του τόσο σε ότι αφορά την ανάγκη για εφοδιασμό της ΕΕ σε ενέργεια από πολλές πηγές και πολλούς αγωγούς, όσο και σε ότι αφορά τη σημασία της αλλαγής στάσης των ΗΠΑ σε κλιματολογικά θέματα.

Η Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια με Εθνική Αυτοπεποίθηση, είναι πάντα παρούσα, παρεμβατική και αποτελεσματική σε όλα τα μεγάλα ξένα fora και με όλους τους επιφανείς ξένους ηγέτες, σε πείσμα όσων επιμένουν να παραβλέπουν και να παρερμηνεύουν αυτή την πραγματικότητα.

Στο πλευρό της δοκιμαζόμενης γείτονος χώρας, κοντά στους Έλληνες φοιτητές

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη βαθιά μας θλίψη για τα θύματα του φονικού σεισμού στη φίλη και γείτονα χώρα Ιταλία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Έλληνα φοιτητή Βασίλη Κουφολιά.

Είμαστε διαρκώς στο πλευρό της φίλης και συμμάχου χώρας που δοκιμάζεται.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή:

- Ενημέρωσε την ιταλική κυβέρνηση πως αν μας ζητηθεί, θα διαθέσουμε άμεσα μια εξειδικευμένη μονάδα ΕΜΑΚ, που θα μεταβεί στη γειτονική χώρα, με αεροσκάφος τύπου C -130.

- Με συντονισμένες ενέργειες των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Παιδείας, Μεταφορών και Ναυτιλίας, επέστρεψαν στην Αθήνα 160 φοιτητές από την περιοχή της Λ’ Ακουιλα, με αεροπορικές πτήσεις, αλλά και με πλοία.

- Κινητοποιήθηκε άμεσα η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς και οι συγγενείς των φοιτητών και των Ελλήνων πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο του σεισμού, καθώς και για την καλύτερη πληροφόρηση όσων έχουν γνωστούς στην Ιταλία.

- Διαπιστώθηκε ότι είναι Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους όλοι οι μαθητές ελληνικών σχολείων που πραγματοποιούν εκδρομές στην Ιταλία, καθώς και οι συνοδοί τους.

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε γρήγορα υπεύθυνα και αποτελεσματικά στις δύσκολες στιγμές της γειτονικής μας χώρας και των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται εκεί.


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΟΜΠΑΜΑ: Άνοιγμα Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Ως συνέχεια της συζήτησης Καραμανλή-Ομπάμα, στο πλαίσιο της οποίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την παραμονή του στην Άγκυρα –απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του- μεταξύ άλλων, τόνισε:

«… η ελευθερία στο θρήσκευμα και στην έκφραση που οδηγεί σε μια δυνατή και ζωντανή κοινωνία, αυτό μόνο, ενισχύει το κράτος. Για αυτό το λόγο, κινήσεις (βήματα) όπως το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, θα στείλουν σινιάλο τόσο μέσα στην Τουρκία, όσο και παραπέρα…».

> ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Στρατηγική Μέλλοντος για Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της Ευρώπης στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Στη διάσκεψη της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ηνωμένων Πολιτειών, εισηγήθηκε το θέμα της ενέργειας και των κλιματικών αλλαγών.

Τοποθετήθηκε αναλυτικά για :

- Την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Την προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας.

- Την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, φιλικών στο περιβάλλον.

- Τη διαφοροποίηση της ενέργειας σε επίπεδο χρησιμοποιούμενων πηγών, αλλά και σε επίπεδο αγωγών.

- Τη στρατηγική συμμαχία της περαιτέρω διασύνδεσης των αγωγών, μεταξύ των κρατών μελών.

- Τη σημασία αλλαγής στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών, στην κλιματική αλλαγή.

- Την ανάγκη να επιτευχθεί στην Κοπεγχάγη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, με μέτρα υποστήριξης των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενεργειακή κατανάλωση, αποτελούν στρατηγική ανάγκη για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο Πρωθυπουργός της στρατηγικής διέλευσης των τεσσάρων ενεργειακών αγωγών από την Ελλάδα, της στρατηγικής στροφής προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη Βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Πρωθυπουργός προδιαγράφει με έργα το ενεργειακό και περιβαλλοντικό μέλλον της χώρας.


Η διεθνής επιτυχία του Καραμανλή

Η ηχηρή σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι επικριτικές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου, όπως και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, για την ιστορική και κεφαλαιώδους σημασίας συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν αναμενόμενο.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέδειξε τη μικρότητά της .

Είναι ντροπή να μιλά σήμερα το ΠΑΣΟΚ , για συρρικνωμένο κύρος και ρόλο της Ελλάδος.

Είναι ντροπή να ομιλούν και να εννοούν ότι επί των ημερών τους ασκούσαν ανεξάρτητη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

«Εξάρτηση» σημαίνει να υπόκεισαι στη θέληση των άλλων. Να κάνεις ό,τι δεν θέλεις ή να μην κάνεις ό,τι θέλεις.

Για το ΠΑΣΟΚ είναι εύκολο –και ίσως αποδοτικό- να επιχειρεί, για κομματικούς λόγους και ανάλογα με τις περιστάσεις, τη μια να ευχαριστεί τις ΗΠΑ και την άλλη να επιδίδεται σε αντιαμερικανική ρητορική πολεμική.

Δεν θα κουραστούμε να υπενθυμίζουμε στο ΠΑΣΟΚ το παρελθόν του και την … συμβολή του (!) στις διεθνείς εξελίξεις.

Ας μην κάνουμε λόγο για το πρόσφατο παρελθόν και παρόν: για Κύπρο, Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό. Υπενθυμίζουμε στους κυρίους του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Καραμανλής που μιλούσε ισότιμα στον Ομπάμα, είναι ο ίδιος Καραμανλής που έθεσε βέτο στα Σκόπια, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο κ. Παπανδρέου, αρχηγός των κ. Παπακωσταντίνου και Πάγκαλου, είναι ο ίδιος Παπανδρέου των «ζεϊμπέκικων», ο ίδιος που θέλησε να επιβάλλει το σχέδιο Ανάν, στους Κυπρίους. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του, δεν μας εκπλήσσουν.

Το ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει τη λογική. Έχει υιοθετήσει την αλαζονεία, που οδηγεί στην εγωκεντρικότητα, την άρνηση και το μηδενισμό.


Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

(Σημεία ομιλίας του Πρωθυπουργού στην συνεδρίαση του Ελλην. Κοινοβουλίου, 2-4-2009)

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προωθούν το σχέδιο νόμου που παρέχει στους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμα ψήφου για τις εθνικές εκλογές.

Η ρύθμιση του δικαιώματος ψήφου των εκτός επικρατείας Ελλήνων εκλογέων, αποτελεί εθνικό χρέος. Δεν μπορεί να εμπλέκεται στη δίνη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο Ελληνισμός της διασποράς αποτελεί εθνικό κεφάλαιο στην ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους.

Η Βουλή των Ελλήνων, όλα τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι δεσμεύσεις μας προς τους απανταχού Έλληνες δεν αναβάλλονται, ούτε θυσιάζονται στο βωμό κομματικών επιδιώξεων.

Έστω και την ύστατη στιγμή λοιπόν, θα πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης αίσθηση υπευθυνότητας και εθνικού χρέους, από όλους. Ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία επέδειξε διαχρονικά συνέπεια στις αρχές του Κοινοβουλευτισμού και σεβασμό στη Δημοκρατία. Συμπράξαμε στη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001, ενώ το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τη Βουλή στην τελευταία Αναθεώρηση. Επέλεξε τη φυγή, γυρίζοντας την πλάτη στο μέλλον των Ελλήνων.

Το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει στείρα άρνηση απέναντι σε κάθε θεσμική πρωτοβουλία που αφορά στο συλλογικό και το εθνικό συμφέρον. Δεν χωρά σε εθνικές υποθέσεις η μίζερη και συνάμα αλαζονική άποψή του, ότι «είτε θα γίνουν όλα όπως τα θέλει, είτε δεν θα γίνει τίποτα».

Ο εκβιασμός αυτός δεν αφορά την Κυβέρνηση, αλλά τον οικουμενικό Ελληνισμό.

Θα επιμείνει σε αυτή την εθνικά επιζήμια τακτική του; Θα συνεχίσει να καθιστά αδύνατη κάθε θεσμική πρωτοβουλία που απαιτεί συναίνεση; Θα επιμείνει στη μονότονη άρνηση, ακόμη και για ένα νομοσχέδιο μείζονος εθνικής σημασίας;

Η θετική ψήφος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων, δυναμώνει τον Ελληνισμό. Είναι ιστορικό χρέος, κοινή συνταγματική δέσμευση, υποχρέωση στους απανταχού Έλληνες.

Δεν δικαιούμαστε να γυρίσουμε την πλάτη στον οικουμενικό Ελληνισμό , δεν δικαιούμαστε να πούμε πως ούτε καν σε αυτό δεν συμφωνούμε.

Ο νόμος αυτός είναι το «αμόνι» στο οποίο δοκιμάζονται η αξιοπιστία, η συνέπεια, η συναίσθηση ευθύνης του καθενός. Είναι ιστορική υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων.


Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Εκφράζουμε τη θλίψη και συμπαράστασή μας στους αστυνομικούς θύματα της δολοφονικής επίθεσης εγκληματιών και στις οικογένειές τους.

Οι άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρετούν την ασφάλεια και προστατεύουν τη ζωή των πολιτών.

Μας θέλουν αρωγούς και συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους.

Πλήγμα στο ηθικό , στην ικανότητά τους, στην αξιοπιστία τους, στην δημοκρατικότητά τους είναι πλήγμα στην καθημερινότητά μας, στην ασφάλειά μας, στην προστασία της ίδιας της ζωής μας.

Σε μια εποχή έντονων κοινωνικών και οικονομικών πιέσεων το έγκλημα, η βία και η τρομοκρατία μεταλλάσσονται.

Η σθεναρή κοινωνική αντίσταση είναι η ασπίδα μας .

Η συμπαράσταση στους Αστυνομικούς υποχρέωσή μας.

Η αστυνομία είναι κομμάτι της κοινωνίας. Μας προστατεύει και την στηρίζουμε.


Δράσεις της Διακυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της σταθερή στην προσήλωση της για διαφάνεια -παντού.

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απαράβατη αρχή μας.

Η Ισονομία και Ισοπολιτεία βασική πεποίθησή μας .

Υπηρετούμε με συνέπεια την πίστη μας ότι, υποθέσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψη των δημοσίων προσώπων πρέπει να διερευνώνται πλήρως.

Εφ’ όσον η Δικαιοσύνη κρίνει ότι προκύπτει ανάγκη διερεύνησης ενδεχόμενης ευθύνης πολιτικού προσώπου, οι βουλευτές καλούνται να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν κατά συνείδηση.

Αυτές οι υποθέσεις δεν προσφέρονται για κομματικά παιχνίδια.

Η πολιτική του Καραμανλή, «όλα στο φως», δεν πρέπει να συγχέεται με το «σβήσε το φως», της περιόδου Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

Δεν ξεχνάμε την απόρριψη από το ΠΑΣΟΚ, προτάσεων σύστασης εξεταστικών επιτροπών από την τότε αντιπολίτευση, υποθέσεων, που συγκλόνισαν τους πολίτες και το πολιτικό μας σύστημα.

Καζίνο Φλοίσβου, Χρηματιστήριο, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ, πόρισμα για διερεύνηση παράνομων Ελληνοποιήσεων, υπόθεση Δ.Ε.Κ.Α, Χρηματιστηριακές συναλλαγές υπουργών του ΠΑΣΟΚ, είναι μερικές από τις υποθέσεις που συσκότισε με την αρνητική της ψήφο η Κυβερνητική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ.

Τα επώνυμα στελέχη – Υπουργοί, είχαν πάντα την «κουκούλα προστασίας» ΠΑΣΟΚ.

Η επωδός γνωστή. Η συστηματική επίθεση στη Δικαιοσύνη.

Η συγκάλυψη, ο κανόνας.

Σήμερα αναγνωρίζουν ότι, από την πολιτική Αλφάβητο, ξέρουν μόνο το γράμμα «Α» της Αλαζονείας. Αλαζονεία της εξουσίας, την οποία το ΠΑΣΟΚ - 5χρόνια στην αντιπολίτευση - ούτε θέλησε, ούτε μπόρεσε να αποβάλλει.

Έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν για να φθάσουν στο «Υ» για να μάθουν την Υπευθυνότητα και στο «Ω» για να αναγνωρίσουν την ΩΡΑ Ευθύνης.