Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Δράσεις της Διακυβέρνησης.

-> Συνειδητή στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κυβέρνηση προωθεί το ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες, καθιστώντας την «πράσινη ενέργεια» προσιτή στον κάθε Έλληνα πολίτη και απλουστεύοντας σημαντικά τις διαδικασίες και το κόστος εγκατάστασης.

Η κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης με συγκεκριμένη στόχευση έχει να επιδείξει θετικά αποτελέσματα στη προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπως:

· Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος της χώρας μας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) από 430 MW το 2004 στα 1350 MW σήμερα .

Μέσα σε 5 χρόνια πετύχαμε τριπλάσια αποτελέσματα, σε σχέση με ό,τι είχε γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες.

· Ολοκληρώνονται 329 νέες επενδύσεις ΑΠΕ ύψους 1,2 δισ. ευρώ .

· Δημιουργήσαμε ολοκληρωμένο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ , επιλύνοντας το μακροχρόνιο πρόβλημα χωροθέτησης και των σχετικών δικαστικών προσφυγών στο ΣτΕ κατά έργων ΑΠΕ.

· Στόχος είναι να φτάσουμε έως το 2020 την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στο 18% της τελικής κατανάλωσης.

· Προωθούμε το πρόγραμμα «Πράσινο νησί» στον Άη Στράτη , το οποίο θα είναι ενεργειακά αυτάρκες και οι ανάγκες του θα καλύπτονται στο 100% από ΑΠΕ. Προβλέπεται δε, να ακολουθήσουν και άλλα νησιά. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες υπάρχουν μόνο 3 στον κόσμο, στη Δανία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία.

Γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν την πράσινη ανάπτυξη για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και ειδικά αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο εί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.