Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Υπηρετούμε τους εθνικούς μας στόχους, δυναμώνουμε την Ευρώπη

Η Νέα Δημοκρατία είναι πρωτοπόρος στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και επιτυγχάνει να περνάει σε ψηφίσματα και αποφάσεις του, θέσεις που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Στο συνέδριο της Βαρσοβίας και τα 72 κόμματα μέλη του ΕΛΚ (που έχει και τη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο), και οι 3.500 σύνεδροί του, ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε το κόμμα μας, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία καλείται:

- να αναγνωρίσει τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και το ρόλο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ως θρησκευτικού Ηγέτη των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο,

- να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,

- να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων στην Κύπρο, με την αποχώρηση των Τουρκικών Δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά το κείμενο της διακήρυξης του συνεδρίου του ΕΛΚ, η ΝΔ πέτυχε να λάβει την έγκριση των ακολούθων σημείων, τα οποία είχε εισαγάγει:

- Αναδείχθηκε η αξία του σεβασμού της Αρχής της Καλής Γειτονίας ως κριτήριο για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα γειτονικά κράτη.

- Έγινε δεκτή η πρόταση για συγκρότηση κοινής στρατιωτικής αμυντικής δύναμης που θα διασφαλίζει την Ασφάλεια των κρατών μελών που συμμετέχουν με βάση την αρχή της «Αλληλεγγύης».

- Κρίθηκε αναγκαία η ίδρυση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα έχει την ευθύνη της φύλαξης των θαλασσίων χωρικών υδάτων της ΕΕ, σε επίπεδο Ευρωπαϊκό και όχι Εθνικό, όπως είναι σήμερα.

- Υιοθετήθηκε η πρόταση για ενίσχυση της Αλιείας και ιδιαίτερα περιοχών που βασίζονται οικονομικά σε αυτή, στα πρότυπα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

- Κρίθηκε αναγκαία η προώθηση και ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθώς και της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

Η Νέα Δημοκρατία με ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς συμμαχίες που συμμετέχει και με διαπραγματευτική ευελιξία και διορατικότητα, φτάνει στο στόχο της να κάνει κατανοητές και αποδεκτές από τους Ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας τις ελληνικές θέσεις.

Εργαζόμαστε για τα εθνικά συμφέροντα με συνέχεια, συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, αποφεύγοντας το θόρυβο και τις τυμπανοκρουσίες.

Υ.Γ.: Καλό θα ήταν, έστω και δέκα ημέρες μετά τη λήξη της συνόδου του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, να δώσει έναν απολογισμό ο κ. Παπανδρέου, σχετικά με τις παρεμβάσεις του για θέματα Εθνικού ενδιαφέροντος.

Εάν έκανε κάποια παρέμβαση και εάν είχε κάποιο αποτέλεσμα, θα θέλαμε να το γνωρίζουμε. Μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι δεν ετέθη ούτε μία θέση που να αφορά τη χώρα μας και τα συμφέροντά της.

Ιδιαίτερης προβολής τυγχάνουν μόνο οι εμφανίσεις του, κατά τις οποίες συστηματικά δυσφημεί και υποβαθμίζει τη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.