Κυριακή 17 Μαΐου 2009

> Νέο κύμα μεταρρυθμίσεων

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο καθόρισε ότι:

· οι επικείμενες Ευρωεκλογές θα γίνουν με καθαρά πολιτικούς όρους.

· ο πολιτικός διάλογος θέλουμε να επικεντρωθεί στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, στα προβλήματά τους, την καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες τους.

· Θέλουμε να αναδειχθεί η σημασία της συμμετοχής μας στην Ευρώπη. Η σημασία της συνεργασίας και του συντονισμού σε κοινούς στόχους.

· Η αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης είναι σήμερα η μεγαλύτερη προτεραιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Για την αντιμετώπισή της αναπροσαρμόζουμε τους σχεδιασμούς μας, επικαιροποιούμε τις δράσεις μας όταν χρειάζεται, στο βαθμό που χρειάζεται.

· Η παγκόσμια οικονομική κρίση λειτουργεί σήμερα ως καταλύτης για ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις είναι όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και επιτακτικές. Νέες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς: Θεσμούς, Κράτος, Οικονομία, Παιδεία.

· Αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία, για την ενδυνάμωση των θεσμών που αφορούν στη διαφάνεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : «Απέναντι στον στείρο κομματικό λόγο, απέναντι στον μηδενισμό, απέναντι στην ανευθυνότητα, εμείς επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας. Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να υπηρετήσουν το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον. Οι επιλογές όλων μας κρίνονται από τους πολίτες. Θα κριθούν και στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Είμαι βέβαιος πως, για μια ακόμη φορά, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δικαιώσουν τις επιλογές μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.