Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Δική μας ευθύνη η δημόσια ασφάλεια

Η ασφάλεια των πολιτών και η πάταξη της εγκληματικότητας συνιστούν ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον πολίτη και η κυβέρνηση εκσυγχρονίζει διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και Δικαιοσύνης. Σε μία κοινωνία, που οι προκλήσεις στην έννομη τάξη όλο και αυξάνονται, δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, εάν δεν εξοπλίσουμε το κράτος με ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, που να του δίνει περισσότερες δυνατότητες.

Νομοθετήσαμε την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις πάγιες συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, διότι, έχει αποδειχτεί ότι η ανωνυμία των καρτοκινητών χρησιμοποιείται ως εργαλείο παράνομης δράσης. Οι τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών και όπλων, διακινητές παράνομων μεταναστών, ληστές, απαγωγείς, μαστροποί, εκβιαστές, ακόμη και άτομα που απειλούν, ή παρενοχλούν συστηματικά πολίτες, βασίζονται στη χρήση πολλαπλών καρτοκινητών και αυτό, πρέπει να σταματήσει, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Νομοθετήσαμε τη χρήση τράπεζας γενετικών αποτυπωμάτων (DNA) που θα διευκολύνει τις Διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές και γρήγορες στην ταυτοποίηση των δραστών παρανόμων ενεργειών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Νομοθετήσαμε την ενεργοποίηση συστημάτων νόμιμης οπτικής παρακολούθησης μέσω χρήσης καμερών, ούτως ώστε να καταγράφονται στοιχεία γύρω από τη διάπραξη παρανομιών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.