Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ηχηρό μήνυμα των πολιτών

· Το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης των Ευρωεκλογών αποτελεί η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα αποχή. Το μέγεθος της αποχής δείχνει ότι είναι επιλεγμένη πολιτική στάση και αποτελεί το κεντρικό μήνυμα των εκλογών. Ένας στους δύο πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να μας στείλουν το μήνυμά τους, κυρίως με αποχή. Εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους από το χώρο της πολιτικής. .

· Οι πολίτες που ψηφίζουν και στηρίζουν την Ν.Δ. και επέλεξαν την αποχή ως πολιτική στάση, εξακολουθούν να είναι ψυχικά δεμένοι με την παράταξη, έστω κι αν προσωρινά επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν διά της αποχής. Έστειλαν ηχηρό μήνυμα προσδοκίας αλλά και κριτικής στάσης για ένταση των προσπαθειών στην ουσιαστική πολιτική. Επέλεξαν την αποχή από την υπερψήφιση άλλων πολιτικών κομμάτων.

· Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν από εμάς μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Απογοητεύονται, διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.

· Με πράξεις, παραλείψεις και συγκεκριμένες συμπεριφορές που έχουν ενοχλήσει πικράναμε και απογοητεύσαμε τους πολίτες που είχαν αυξημένες προσδοκίες από τη Ν.Δ.

· Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, με το μήνυμα του προς τον Ελληνικό λαό, ξεκάθαρα διαμήνυσε ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα, για να διαχειριστούμε τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πολιτών, για να βάλουμε τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Τόπου.

· Γιατί η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα.

· Το μήνυμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή. Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Καταβάλλοντας ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και στις προκλήσεις του διαρκώς μεταβαλλόμενου παγκόσμιου τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.