Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Σύνεση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία

Η πανδημία της γρίπης H 1 N 1 είναι υπόθεση που απαιτεί σύνεση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία από όλους. Η Κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα για την προστασία των πολιτών και την υγειονομική ασφάλεια της χώρας. Έχει καταρτίσει όλα τα σχέδια που απαιτούνται, έχει τον μηχανισμό σε διαρκή επαγρύπνηση και το κυριότερο έχει εμπεδωθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες.


Ο Πρωθυπουργός όμως είχε ήδη συγκαλέσει την πρώτη Διυπουργική Επιτροπή για τη γρίπη, 81 ημέρες νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 2 Μαΐου 2009, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό διεξοδικά για το ίδιο θέμα στις 13 Ιουνίου. Έχει ήδη συνέλθει, η αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, και συνέρχεται για δεύτερη φορά την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009, μετά από αίτημα, το οποίο υπέβαλε η Αντιπολίτευση και η κυβέρνηση αποδέχθηκε.

Το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή έχει κινηθεί για την άμεση προμήθεια εμβολίων στην χώρα μας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες να επισπεύσουν την μαζική παραγωγή των εμβολίων.

Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται διαρκώς με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια. Χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.