Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

«Θα βάλω τα δυνατά μου για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας»


Με την κατηγορηματική δήλωση ότι είναι έτοιμη και αποφασισμένη να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε σήμερα (12/10) την υποψηφιότητα της για την ηγεσία της παράταξης.

Με δήλωσή της, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic», η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει την εκλογή της και από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, αλλά και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.

«Δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή της στις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Η βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τη δήλωσή της επισημαίνοντας ότι το κόμμα, που μόλις έχει βγει από μια μεγάλη ήττα, πρέπει να κοιτάξει μπροστά για να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Για να αλλάξουμε όμως την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς», ανέφερε και προσέθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα πλειοψηφικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της Κεντροδεξιάς, που θα είναι ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης. «Η παράταξή μας δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας. Αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός, τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε όμως με συνέπεια και σταθερότητα», ανέφερε.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις προτεραιότητες του κόμματος, τη διαμόρφωση δηλαδή μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις που θα φέρουν τη ΝΔ ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, καθώς και την ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος της ΝΔ. «Γι΄ αυτό και δεσμεύομαι να καταθέσει η ΝΔ συγκεκριμένες προτάσεις και να αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση κατοχυρώνει τη διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και την ηθική ακεραιότητα στο κόμμα μας, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Η ενότητα του κόμματος είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς» συνέχισε και μίλησε για το πώς βλέπει τη ΝΔ στο μέλλον: ένα κόμμα πιο αξιοκρατικό, πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό. Ένα κόμμα του οποίου τας μέλη θα εκλέγουν την ηγεσία. Ένα κόμμα του οποίου η βάση θα αναδεικνύει τους υποψήφιους βουλευτές και τους εκπροσώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όλα αυτά είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορέσει η ΝΔ να ξεκινήσει μια αποτελεσματική αντιπολίτευση και να μην χαρίσει στο ΠΑΣΟΚ ούτε μία μέρα χωρίς θεσμικό έλεγχο, κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ξέρω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Εχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της μεγάλης παράταξης και στα εκατομμύρια των πολιτών που προσβλέπουν σε αυτήν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.