Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Την απόσυρση ρύθμισης που «επιτρέπει» προσλήψεις κατ’ εξαίρεση ζητά η ΝΔ

Να αποσύρει ρύθμιση, που «ανοίγει» -όπως εκτιμά- παράθυρο για προσλήψεις συμβασιούχων κατ΄εξαίρεσην, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η ΝΔ.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Βρούτσης, δήλωσε ότι «καταρρέει το οικοδόμημα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις, με ρύθμιση που εισάγεται εμβόλιμα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Εγγυήσεις για την Εργασιακή Ασφάλεια και άλλες διατάξεις» (άρθρο 2, παρ.18)».

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, συγκεκριμένα, για τις Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Φορείς του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα προβλέπονται: «Κατ’ εξαίρεσην προσλήψεις με συμβάσεις μερικής απασχόλησης διάρκειας μέχρι έξι μηνών, με δυνατότητα ανανέωσής τους.

Αιτιολόγηση των προσλήψεων για «έκτακτες ή επείγουσες ανάγκες», με γενικό, αόριστο, αυθαίρετο και ενδεχομένως διαβλητό τρόπο.

Ουσιαστική παράκαμψη του ελέγχου νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, με την πρόβλεψη ασφυκτικής, αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερών για έλεγχο και έγκριση της προκήρυξης, πέραν της οποίας απελευθερώνεται ο φορέας για προσλήψεις κατά το δοκούν.

Η ρύθμιση αυτή, συνιστά ευθεία απόκλιση από τις αρχές της αξιοκρατίας και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για καθολική υπαγωγή του συστήματος των προσλήψεων στον έλεγχο του ΑΣΕΠ», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης της ΝΔ.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.