Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

> Μέτρα για τους δανειολήπτες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Tα τελευταία πεντέμισι χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε στην πράξη και όχι στα λόγια πως η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής αποτέλεσε βασικό πυλώνα της πολιτικής της. Λάβαμε μία σειρά από μέτρα ώστε να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες και να δώσουμε «ανάσες πνοής» στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πιο συγκεκριμένα:

1. Καμία μοναδική κατοικία δεν κατάσχεται για συνολική οφειλή από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες έως 20.000 € .

2. Κανένα ακίνητο δεν εκποιείται σε πλειστηριασμό κάτω από την αντικειμενική του αξία. Αναστείλαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τους πλειστηριασμούς ως το τέλος του 2009 για δάνεια ύψους μέχρι 200.000 € . Τέλος, η διεξαγωγή των πλειστηριασμών γίνεται πλέον αποκλειστικά στα Ειρηνοδικεία.

3. Βγάλαμε από το αδιέξοδο 64.000 συμπολίτες μας που είχαν πρόβλημα με τα πανωτόκια.

4. Απαγορεύσαμε την αναγραφή των καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, με βάση αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

5. Επιβάλλαμε πρόστιμα σε βάρος των τραπεζών για τους καταχρηστικούς όρους. Από το 2004 ως και σήμερα επιβλήθηκαν από την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή συνολικά πρόστιμα αξίας και ύψους 12.054.522 € .

6. Δώσαμε στους έλληνες καταναλωτές τη δυνατότητα πρόσβασης σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης, δάνεια και λοιπά, από χώρες της Ε.Ε. με επιτόκια πολύ πιο προνομιακά από αυτά που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

7. Πήραμε μέτρα για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, αυξάνοντας σε 16 μέρες το χρόνο για το «σφράγισμα» των επιταγών και αυξάνοντας στα 500 € το ελάχιστο ποσό πάνω από το οποίο γίνεται η εγγραφή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

8. Επιβάλλαμε επέκταση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για τα χρέη σε τράπεζες όταν οι μισθοί και οι συντάξεις κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό.

9. Αυξήσαμε το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το δημόσιο από τα 600 € , στα 1.000 € . Εγγυηθήκαμε αμέσως το σύνολο των καταθέσεων σε περίοδο κρίσης.

Η Κυβέρνηση πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει έργο.

Έχει πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.