Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

-> Στηρίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας


Η ενδυνάμωση των οικονομικά ασθενέστερων, με διαρκή επιδίωξη την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αποτέλεσε βασικό πυλώνα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της οικονομίας μας, η Κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη μιας σειράς μέτρων στήριξης όσων είχαν πραγματική ανάγκη την ώρα που χρειάζονταν την έμπρακτη αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

· Αυξήσαμε κατά 63% το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και διευρύναμε τον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, (60.000 περισσότεροι συνταξιούχοι πήραν το ΕΚΑΣ).

· Χορηγήσαμε έκτακτο επίδομα στεγαστικού δανείου , 500 € σε 13.500 ανέργους του ΟΑΕΔ και συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

· Χορηγήσαμε επίδομα θέρμανσης , σε 1.770.000 συμπολίτες μας.

· Αυξήσαμε κατά 46% το επίδομα ανεργίας και για πρώτη φορά αναπροσαρμόσαμε το επίδομα ανεργίας, στο 55% του βασικού ημερομισθίου, ενώ αυξήσαμε κατά 10% το βασικό επίδομα, για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους και τους μερικά απασχολούμενους.

· Ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους με την κατάργηση των εισφορών υπέρ του ΛΑΦΚΑ και καταβάλαμε τα αναδρομικά του, ύψους 432 εκατ. ευρώ .

· Χορηγήσαμε διπλό δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους επιδοτούμενους άνεργους του ΟΑΕΔ.

· Βγάλαμε από το αδιέξοδο 64.000 συμπολίτες μας που είχαν πρόβλημα με τα πανωτόκια.

· Δώσαμε εφάπαξ παροχή 2.000 € στη μητέρα για κάθε παιδί που αποκτά, από το τρίτο και μετά. Μέχρι στιγμής πάνω από 45.000 μητέρες έχουν εισπράξει αυτή την παροχή.

· Χορηγήσαμε το πολυτεκνικό επίδομα και στις τρίτεκνες οικογένειες (171.774 οικογένειες έχουν ήδη ωφεληθεί από αυτό το μέτρο).

· Δεν παρακρατείται φόρος για τα επιδόματα στις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες Οικογένειες.

· Θεσπίσαμε δικαίωμα μεταγραφής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των φοιτητών και των τρίτεκνων οικογενειών.

· Καθιερώσαμε ιατρικό προληπτικό έλεγχο (τσεκ απ) για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.